Folke Bernadottes Alle 25, DK-2100 KBH Ø, +45 30 11 99 00
P R O J E K T E R   »
NYHEDER
PROFIL
KONTAKT
S K J A L M H V I D E S V  E J 
Sommerhuset ligger på en stor naturgrund ud til skoven, i en grundejerforening med ensartede huse fra 1978, med strenge krav til udformning og begrænsede byggefelter. Opgaven bestod i at ændre det lille hus på 80 kvm til at kunne huse flere generationer på samme tid.

Det nye køkken er flyttet fra midten af huset ud til facaden, hvor der er udsigt til skoven og forbindelse til en spisestue, hvis størrelse kan udvides alt afhængig af behov. De 3 private værelser er placeret med plads til privathed i den østlige del af huset og væk fra hinanden. Der er 2 store badeværelser i huset, et med en tilhørende udendørs badegård og sauna.

Udgangspunket for ombygningen er ønsket om at trække skoven helt ind i huset og få fornemmelsen af stedet og årstiderne, også når man opholder sig indendørs. Alle rum har udgang til skoven og når husets store skydedøre lukkes op ophæves grænsen mellem inde og ude.

Materialevalget er nordisk som i skoven, med fyrretræ på væggene, douglas pine plankegulve og ölandsfliser på badeværelserne. Farverne på køkkenlå ger og skabe er støvede grønne.

sommerhuset fra skoven



umbragrøn træfacade



tilbygningen



soveværelse



vinduer over dører skaber lys i gangene



stuen



fyrretræsprofilbrædder på væggene



skoven er trukket helt ind i huset



birkestammer




Copyright © 2014 Valbæk Brørup Arkitekter