Folke Bernadottes Alle 25, DK-2100 KBH Ø, +45 30 11 99 00
P R O J E K T E R 
NYHEDER
PROFIL
KONTAKT
D A N I S H   S M A R T  H O U S E
Danish Smart House Eco er et bæredygtigt svanemærket boligkoncept.

Denne villa på Svanelunden 5 i Herfølge er opført i forbindelse med pionerprojektet Fremtidens Parcelhuse. Området består af 60 parceller med forskellige svanemærkede boliger.

Svanemærkningen sikrer beboerne et sundt hjem, med godt indeklima og et minimalt energibehov: Udgiften til opvarmning af dette hus på 200 m2 og varmt vand ligger på 5000 kr. om året for en familie på 4.De bæredygtige tiltag i huset omfatter en udformning, der udnytter solens passive varme optimalt, solfangere, maksimal isolering med en tynd klimaskærm, et helt tæt hus med et minimalt energitab og et genvæks ventilations anlæg.

Gennembearbejdede detaljer, gedigne materialer, der patinerer smukt og ikke kræver vedligeholdelse er karakteristisk for Danish Smart House Eco. En funktionel og lys bolig med vinduespartier og glasdøre, der går helt til loft, skaber forbindelse til landskab og himmel.

Husets uderum er mange og forskelligartede. Husets danner et L omkring en sydvendt have og på husets vestfløj er den store tagterasse placeret hvorfra aftensol og landskab opleves.

Huset har en klar nordisk forankring både hvad angår materialevalg og udformning og fremstår markant i omådet.

Husets arkitektur afspejler yderligere at det er præfabrikeret i en produktionshal i Jylland i 3 store enheder. Den optimerede byggeproces, der foregår indedørs, betyder at der kan lægges maksimal fokus på skitsering og kvalitet i arkitekturen, gedigne materialer og gennembearbejde detaljeløsninger. Produktionsform, detaljer og konstruktioner kan således genanvendes i nye boliger, mens udformningen er fuldstændig fleksibel og skal tilpasses nye grunde og behov.

Byggesystemet kan udformes fra 1 - 3 etager og det lette facadematerialer kan variere fra sted til sted.

villaen set fra haven



keramiske klinker og træ danner kontrast



taghaven



solafskærmning



vinduer i massiv hårdtræ danner kontrast til den hvide facade



villaen fra vejen



kig mellem stue, spisestue og køkken



vinduerne går helt til loft



himmelkig



køkken med dør til haven



trappe til 1.sal



soveværelse med udgang til terrasse



køkken og spisestue



transport



montage



montage af 1.sal


Copyright © 2014 Valbæk Brørup Arkitekter